TERMOGRAFI

Måling af utætheder, identificering af

fugtproblemer og isoleringsfejl

Termografi er en varmeteknisk målemetode af huse, som viser overflade temperaturen på huset med farver. Farverne kan afsløre, hvor varmen slipper ud af huset. Undersøgelsen kan dermed give et billede af, hvor varmen går til spilde i din bolig.

HVORDAN UDFØRES EN TERMOGRAFISK UNDERSØGELSE?

Undersøgelsen foregår ved brug af et avanceret infrarødt kamera, som er temperaturfølsomt og hvor kameraet registrerer infrarød stråling. Her afslører kameraet temperaturen på husets overflader. Der, hvor overfladen er koldest, er farven grøn eller blå, og der, hvor den er varmest, er farven rød eller gul. Der dannes altså billeder (termogrammer), som kan identificere selv små detaljer, der har betydning for boligens tæthed, varmetab og varmespild.
Billederne afslører det, som vi normalt ikke kan anskue med det blotte øje.
Derfor kan en termografisk undersøgelse af dit hus, være de første skridt på vej mod overvejelser omkring eventuelle energiforbedringer.

im3
im3_original
im2
im2_original
im1
im1_original
im32
im22
im12

HVAD KAN DU BRUGE EN TERMOGRAFISK UNDERSØGELSE TIL?

Hvis du får udført en termografisk undersøgelse af dit hus, kan du vælge at få tilsendt en rapport med fotos og forklarende tekst, som viser, hvilke svage punkter dit hus har rent energimæssigt.
Rapporten viser:

  • Hvor der er utætheder, bl.a. i klimaskærmen, dampspær, isolering osv.
  • Hvor der er kuldebroer, linjetab og transmissionstab.
  • Hvor der mangler isolering, hvor der er uensartet isolering, lækagesporing osv.
  • Hermed har du et godt grundlag for at tage stilling til, hvor det bedst kan betale sig at sætte ind med energiforbedringer.

Hvis du får udbedret de svage punkter, som termografien viser, får du ikke blot en lavere varmeregning, men også et bedre indeklima.

Du er altid velkommen til at kontakte JJ Byggeservice, for at få et uforpligtende tilbud på en termografering hos dig, hvis du gerne vil sikre dit hus eller bare spare penge på din næste varmeregning.

JJ Byggeservice - Engvej 44 - 7490 Aulum - Tlf.: +45 27 59 72 44 - info@jjbyggeservice.com